PoWieF

 PoWieF - Pogaduchy Wiersze Fraszki http://i1132.photobucket.com/albums/m575/maxmoo/Funny%20Pics/Decor%20Smileys/thdancing1.gif Please do not spam on my forum. http://i3.photobucket.com/albums/y90/cinderella1976/smilies/th_forum.gif?t=1293998091

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

 


#1 2009-02-07 22:58:21

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

KODY NA STRONĘ

Proszę ... nie zamieszczaj treści stron kopiowanych z innych portali!!! http://img9.dreamies.de/img/426/b/1945a0j2ucu.gif
Proszę pamiętać, że zawsze można podać link do strony, co nie powoduje naruszenia praw autorskich, a umożliwi wszystkim zainteresowanym skorzystanie z danych materiałów.


Tak na początek
- nasza PoWieF-owa drużyna tworzeniem stron www oraz forum zajmuje się wyłącznie dla zabawy, jesteśmy amatorami w tej dziedzinie.
W temacie zamieszczone zostały kody zebrane na forum SG, które niestety już nie istnieje.
Część z zamieszczonych poniżej kodów znajduje się na naszych stronach www i na tym forum więc możecie podpatrzyć jak zostały wykorzystane. 

ABC HTML -u

Pogrubiony - <B> </B>
Pochylony - <I> </I>
Podkreślony - <U> </U>
Przekreślony - <STRIKE> </STRIKE>
Migający - <BLINK> </BLINK>
O stałej szerokości znaku - <TT> </TT>

Duża czcionka - <BIG> </BIG>
Mała czcionka - <SMALL> </SMALL>

Tekst sformatowany

- <PRE> </PRE>
Indeks górny - <SUP> </SUP>
Indeks dolny - <SUB> </SUB>

Wyróżniony - <EM> </EM>
Mocno wyróżniony - <STRONG> </STRONG>
Cytat - <CITE> </CITE>
Definicja - <DFN> </DFN>
Kod - <CODE> </CODE>
Przykład - <SAMP> </SAMP>
Tekst wprowadzany z klawiatury - <KBD> </KBD>
Zmienna programu - <VAR> </VAR>
Skrót - <ABBR> </ABBR>
Akronim - <ACRONYM> </ACRONYM>
Cytat - <Q> </Q>
Cytat blokowy - <BLOCKQOUTEQ> </BLOCKQOUTEQ>

Copyright - ©
Twarda spacja - 
Przejście do nowej linii - <br />
Komentarz (najczęściej w wyglądach css) - <!-- -->
Rozmiary akapitu:
<h1></h1>
<h2></h2>
<h3></h3>
<h4></h4>
<h5></h5>
<h6></h6>

Akapit - <p> </p>
Wcięcie tekstu - <blockquote> </blockquote>
Numerowanie:
<ol>
<li>pierwszy element listy</li>
<li>drugi element listy</li>
</ol>

Wypunktowanie:
<ul>
<li>pierwszy element listy</li>
<li>drugi element listy</li>
</ul>

Justowanie - <div align="justify"></div>
Nowy wiersz tabeli - <tr> </tr>
Kolumna tabeli - <th> </th>
Pole plik - <input type="file" name=" " value=" " /> (do hostingów)


"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

#2 2009-02-08 14:53:11

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

Przekierowanie na inną stronę

Kod:

<body onload="window.open('adres1', 'nazwa1'); window.open('adres2', 'nazwa2')">...</body>

Płynący tekst

Kod:

<marquee direction="left" speed="7"> TWÓJ TEKST</marquee>

Pionowy tekst

Kod:

<marquee direction="up">TWÓJ TEKST</marquee>

Migający tekst

Kod:

<BLINK>Twój tekst</BLINK>

Alert

Kod:

<body OnLoad="alert('TEKST ALERTU');">

Muzyka na stronę z odtwarzaczem autostart mp3

Kod:

<embed src="adr muzyczki" width="500" height="20" />

Odsyłacz obrazkowy

Kod:

<a href="gdzie obrazek ma odsyłać"><img src="adres obrazka" alt="tekst
alternatywny" /></a>

Odsyłacz do adresu internetowego

Kod:

<a href="adres">TWÓJ TEKST</a>

Wyśrodkowanie

Kod:

<center>TEKST,OBRAZEK,itd</center>

Migający na środku odnośnik

Kod:

<center><a href="ADRES"><font color="KOLOR"><font size="5"><blink>TEKST</blink></font></font></a></center>

Obrazek na stronę www

Kod:

<img src="adres obrazka" alt="TEKST ALTERNATYWNY" />

Strona w oddzielnym oknie

Kod:

<SCRIPT>
<!--
function displayWindow(url, width, height) {
var Win = window.open(url,"displayWindow",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=0,scrollbars=yes,menubar=no' );
}
//-->
</SCRIPT> <a href="javascript:displayWindow('ADRES',300,200)">TEKST</a>

Jak zrobić obrazek w randze bądź kolorowy napis rangi?
To proste!Należy wejść w Administracja ----> Rangi i w tytuł rangi dajemy

Kod:

[img]LINK OBRAZKA RANGI[/img]

A teraz aby zrobić kolorową Rangę należy [color=TWOJ KOLOR]Nazwa rangi[/color] całość [color=.red]Nowy[/color] oczywiście można dawać inne

Jak zrobić ruchomą stopkę, ale jak się na nią trzyma myszkę to się nie rusza?

Jest to najbardziej częste zadawane pytanie! Oczywiście ma to wyglądać tak:

Kod:

<marquee direction="down" onmouseover='this.stop()' onmouseout='this.start()'>STOPKA</marquee>

Oczywiście teraz leciało by w dól ale można także dać aby szła stopka w "lewo,prawo,góra" wystarczy z

Kod:

<marquee direction="down"

zmienić na

Kod:

<marquee direction="left"

i będzie szło w lewo.


"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

#3 2009-03-18 17:57:09

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

Przenosi nas na poprzednią stronę.

Kod:

<!-- presented by javascripts.pl --> <script type='text/javascript'> <!--
function setstatus(msg){
status = msg;
return true;
}
//-->
</script> <a href="javascript:history.back()" onmouseover="return setstatus('Do ty'#322;u')" onmouseout="return setstatus('')">Do tyłu</a> <!-- presented by javascripts.pl --><br />
<div align="center" id="javascriptspl"> </div>

Przycisk odsyłający na wybraną stronę.

Kod:

<input id="landing_button" type="button" onclick_fckprotectedatt=" onclick="document.location='NAZWA PODSTRONY';"" value="NAZWA PRZYCISKU" />

Napisz do mnie - uruchamia klienta poczty.

Kod:

<FORM>
<INPUT TYPE="button" VALUE="Napisz do mnie" onClick="parent.location.href='mailto:TWÓJ MAIL">
</FORM>

Hasło na stronę.

Kod:

<script type="text/javascript">
haslo = prompt("PODAJ HASLO","");
if (haslo != "123456")
{
alert("NIE TO HASLO !!!");
location.href = 'TU WPISZ ADRES GDZIE ODEŚLE PO ZŁEJ PRÓBIE';
}
</script>

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

#4 2009-03-23 22:13:46

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

Tłumaczenie strony
Najprostszym sposobem tłumaczenia strony jest wstawianie na stronie kodu do Google Tłumacz. Oto on

Kod:

<center><span style="background-color: rgb(255, 255, 255);"><script src="http://www.gmodules.com/ig/ifr?url=http://www.google.com/ig/modules/translatemypage.xml&up_source_language=pl&w=160&h=60&title=&border=&output=js"></script></span></center>

Można też wstawić na stronie flagę, koniecznie z końcówką gif. Flagi można pobrać np z tej strony http://www.e-gify.pl/flagi.php
Następnie na stronie http://translate.google.pl/translate_t?sl=pl&tl=en#  Przetłumacz stronę na wybrany przez siebie język. Skopiuj link przetłumaczonej strony, oraz link flagi i wklej je w ten kod:

Kod:

<a href="LINK PRZETŁUMACZONEJ STRONY"><img src="LINK DO FLAGI" alt="tekst alternatywny" /></a>

Jeżeli chcesz by flagi były jedna pod drugą wstaw pomiędzy kody

Kod:

<br />

Po kliknięciu na flagę wyświetli się przetłumaczona strona.

Kod do galerii

Kod:

<center> <strong>Wiosenne kwiaty</strong><br />
<br />
<img src="http://x.garnek.pl/ga6682/bdde09ddf293d4a4718406a2/4718406.jpg" name="photoslider" alt=" " />
<form method="post" name="rotater">
    <script language="JavaScript1.1">
var photos=new Array()
var which=0

/*Change the below variables to reference your own images. You may have as many images in the slider as you wish*/
photos[0]="http://x.garnek.pl/ga5360/4de33fc682337aa4718404a2/4718404.jpg"
photos[1]="http://x.garnek.pl/ga1098/00986ae9d49c7fa4718403a2/4718403.jpg"
photos[2]="http://x.garnek.pl/ga1038/a2d8e0c5081c9ba4718405a2/4718405.jpg"
photos[3]="http://x.garnek.pl/ga6742/2f170aec7ed064a4718402a2/4718402.jpg"
photos[4]="http://x.garnek.pl/ga1474/62456771e87462a4718401a2/4718401.jpg"
photos[5]="http://x.garnek.pl/ga9868/ea4f6890d2e58ca4580835a2/4580835.jpg"

function backward(){
if (which>0){
window.status=''
which--
document.images.photoslider.src=photos[which]
}
}

function forward(){
if (which<photos.length-1){
which++
document.images.photoslider.src=photos[which]
}
else window.status='End of gallery'
}
</script> <input type="button" value=" << " name="B2" onclick="backward()" /> <input type="button" value=" >> " name="B1" onclick="forward()" /><br />
    <a href="#" onClick="which=1;backward();return false"><small>Od początku</small></a>
</form>
</center>

Moja galeria: http://ecolacom.pl.tl/M%D3J-OGR%D3D.htm  - znajduje się na dole strony


"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

#5 2009-05-15 8:25:15

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

Czy można w sygnaturce zamieścić button,gdzie po kliknięciu w niego przenosi nas na wybraną stronę?

Jest opcja z kodem html lecz w sygnaturce jest możliwy tylko bbcode ale jednak jest to możliwe za pomocą kodu:

Kod:

[url=adres strony, na którą powinieneś zostać przekierowany po kliknięciu w sygne][img]adres obrazka[/img][url]

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

#6 2009-05-16 10:55:21

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

Kod na poziome menu - użyłam do zrobienia poziomego menu na własnej stronie.

Kod:

<!--
html, body {
text-align: center;
}
-->
<div style="text-align: center;"> </div>
<!-- center--> <br />
<style type="text/css" media="screen">
<!--

/* Menu na naglowku http://designsg.tk/ */
body
{
font-family: Verdana, sans-serif;
font-size: 14px;
overflow: auto;
padding: 10px;
margin: 0px;
}

/* */
ul, li
{
list-style-type: none;
padding: 0px;
margin: 0px;
}

/* */
li a
{
padding-right: 20px;padding-top: 5px;
}

/* pozycja napisów */
div.menu
{
position: absolute;
z-index: 3;
top: 154px;
left: 50%;
margin-left:-420px;
width:905px;
}

/* */
.menu li
{
width: 160px;
float: left;
}

/* Obrazek głowny*/
.menu a
{
border: 0px solid #000000;
background-color: #000000;
background-image: url(http://img.webme.com/pic/n/naazimcadeneme/nazimcabuton44.jpg);
text-decoration: none;
text-align: center;
font-weight: bold;
cursor: pointer;
margin: 0px 2px;
display: block;
height: 23px;
color: #ffcc00;
}

/* obrazek 2 */
.menu a:hover
{
background-color: #;
background-image: url(http://img.webme.com/pic/n/naazimcadeneme/rednaazimca1.jpg);
}

/* */
#smenu1, #smenu2, #smenu3, #smenu4, #smenu5
{
font-size: 12px;
display: none;
width: 160px;
float: left;
}

/* */
#smenu1 a, #smenu2 a, #smenu3 a, #smenu4 a, #smenu5 a
{
font-weight: bold;
padding-top: 5px;
border-top: 0px;
cursor: pointer;
color: #FFFFFF;
}
//-->

</style>  <!-- http://designsg.tk/ -->  <script type="text/javascript">
<!--
function montre(id)
{
with (document)
{
if (getElementById)
getElementById(id).style.display = 'block';
else if (all)
all[id].style.display = 'block';
else
layers[id].display = 'block';
}
}

function cache(id)
{
with (document)
{
if (getElementById)
getElementById(id).style.display = 'none';
else if (all)
all[id].style.display = 'none';
else
layers[id].display = 'none';
}
}
//-->

</script>  <!-- Ende des Scriptes -->
<div class="menu">
<li><a href="javascript:void(1);" onmouseover="montre('smenu1');" onmouseout="cache('smenu1');">TEST</a>
<ul id="smenu1" onmouseover="montre('smenu1');" onmouseout="cache('smenu1');">
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
</ul>
</li>
<li><a href="javascript:void(1);" onmouseover="montre('smenu2');" onmouseout="cache('smenu2');">Von meiner HP</a>
<ul id="smenu2" onmouseover="montre('smenu2');" onmouseout="cache('smenu2');">
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
</ul>
</li>
<li><a href="javascript:void(1);" onmouseover="montre('smenu3');" onmouseout="cache('smenu3');">Banner</a>
<ul id="smenu3" onmouseover="montre('smenu3');" onmouseout="cache('smenu3');">
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
</ul>
</li>
<li><a href="javascript:void(1);" onmouseover="montre('smenu4');" onmouseout="cache('smenu4');">HTML</a>
<ul id="smenu4" onmouseover="montre('smenu4');" onmouseout="cache('smenu4');">
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
</ul>
</li>
<li><a href="javascript:void(1);" onmouseover="montre('smenu5');" onmouseout="cache('smenu5');">Serien</a>
<ul id="smenu5" onmouseover="montre('smenu5');" onmouseout="cache('smenu5');">
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
    <li><a href="LINK DO STRONY PODSTRONY">Buttons</a></li>
</ul>
</li>
</div>
<br />
<style type="text/css">
<!--</style>

Powinno działać, na mojej stronie można zobaczyć jak to wygląda, oczywiście trzeba wstawić linki, butony, tytuły. No to do dzieła...


"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

#7 2009-06-19 11:08:40

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

Dopisujący się tekst [ogłoszenie forum PoWieF]

Kod:

<h2><script language="JavaScript1.2">

/*
Neon Lights Text
By JavaScript Kit (http://javascriptkit.com)
Over 400+ free scripts here!
*/

var message="ZAPRASZAMY NA FORUM: PoWieF - Pogaduchy Wiersze Fraszki"
var neonbasecolor="#666666"
var neontextcolor="#FFFF00"
var flashspeed=100  //in milliseconds

///No need to edit below this line/////

var n=0
if (document.all||document.getElementById){
document.write('')
for (m=0;m<message.length;m++)
document.write('<span id="neonlight'+m+'">'+message.charAt(m)+'</span>')
document.write('')
}
else
document.write(message)

function crossref(number){
var crossobj=document.all? eval("document.all.neonlight"+number) : document.getElementById("neonlight"+number)
return crossobj
}

function neon(){

//Change all letters to base color
if (n==0){
for (m=0;m<message.length;m++)
//eval("document.all.neonlight"+m).style.color=neonbasecolor
crossref(m).style.color=neonbasecolor
}

//cycle through and change individual letters to neon color
crossref(n).style.color=neontextcolor

if (n<message.length-1)
n++
else{
n=0
clearInterval(flashing)
setTimeout("beginneon()",1500)
return
}
}

function beginneon(){
if (document.all||document.getElementById)
flashing=setInterval("neon()",flashspeed)
}
beginneon()


</script></h2>
<p align="center"> </p>


Płynący tekst, który zatrzymuje się po najechaniu myszką [stopka forum PoWieF]


Kod:

<marquee direction="left" onmouseover='this.stop()' onmouseout='this.start()'>Forum PoWieF - Pogaduchy Wiersze Fraszki. Dziękujemy za wizytę. Jeśli się spodobało - zapraszamy ponownie :) </marquee>

Poszerza stronę

Kod:

<img alt="" src="http://img.webme.com/pic/o/oknotu/szer800.gif"

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

#8 2009-06-23 14:22:44

 krecik

Szef podziemia

Skąd: Czeska Lipa
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1536
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

Gdzie dokładnie wkleić linię oddzielającą poszczególne notki na blogu.
Wchodzimy do panelu administracyjnego. Wybieramy Edytor Html. Następnie Wpis do bloga.
Kod, który standardowo tam się znajduje (mniej więcej):

Kod:

<i>{data} {godzina}</i><br> <b>{temat}</b><br><br> {tresc}<br><br> {komentarze} {ilekomentarzy}<br><br>
<hr size="1" color="#000000"><br>

Zamiast przykładowej tu ostatniej linii <hr> kasujemy ostatnią linijkę kodu i wstawiamy nowy fragment:

Kod:

<img src="TUTAJ ADRES URL" border="0"><br>

-tutaj adres url = adres url grafiki np. http://... itd.

Jak zmienić czcionkę, rozmiar, kolor tekstu.
Wpisujemy kod:

Kod:

<font color="red" size="13" face="comic sans ms">JAKIŚ TAM TEKST</font>

-color = kolor tekstu
-size = rozmiar tekstu
-face = nazwa czcionki

Jak wstawić gifa lub grafikę na bloga.
Jeżeli mamy już adres URL trzeba wpisać do kodu html bloga kod. Oto on:

Kod:

<img src="ADRES URL OBRAZKA" border="0" alt="Mój obrazek=P">

-border = grubość ramki wokół obrazka, z reguły daje się 0.
-alt = jest to tekst, który pojawia się po najechaniu na grafikę w takiej żółtej ramce, nie trzeba koniecznie tego, więc można wykasować atrybut alt.

Kod na muzykę na blog

Kod:

<head><u>Autor/Tytół</u><br><b>Autor/Tytół</b><br><EMBED SRC="Tu wstaw link do muzyki" AUTOSTART=TRUE LOOP=FALSE WIDTH=100 HEIGHT=20 ALIGN="JUSTIFY"></EMBED><br>Tu możesz napisać, przez kogo została zrobiona muzyczka</a></head>

http://krecik22.pl.tl/sig.png

Offline

#9 2009-06-25 17:39:15

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

Jeszcze kilka kodów, które urozmaicą naszą stronę


1. Ustalanie koloru tła ruchomego tekstu

Kod:

<MARQUEE bgColor=orange>Wpisz tutaj swój tekst </MARQUEE>

Wskazówka:
Kolor tła wpisz proszę po angielsku: Black, red, yellow, braun, grey, blue, green, white, orange ...

2. Ustalanie kierunku ruchomego tekstu

Kod:

<MARQUEE direction=right> Wpisz tutaj swój tekst </MARQUEE>

Jeśli tekst ma sie poruszać w lewo zamiast "right" wpisz "left".

3. Ustalenie prędkości ruchomego tekstu

Kod:

<MARQUEE scrollAmount=40> Wpisz tutaj swój tekst</MARQUEE>

Wskazówka:
To musi być liczba pomiędzy 1 a 650. Im wyższa jest wybrana liczba, tym szybciej porusza się tekst.

4. Ustalanie kierunku ruchomego tekstu :
(biegnie na dół)

Kod:

<MARQUEE direction=down> Wpisz tutaj swój tekst</MARQUEE>

Aby ruchomy tekst biegł się w górę, zamiast down wpisz up.

5. Kierunek ruchu na górę + z powrotem w dół

Kod:

<MARQUEE direction=up behavior=alternate> wpisz tutaj swój tekst </MARQUEE>

6. Kierunek ruchu na lewo + z powrotem w prawo

Kod:

<MARQUEE scrollAmount=3 behavior=alternate width=200 height=25> Wpisz tutaj swój tekst </MARQUEE>

7. Zygzak

Kod:

    <marquee behavior="alternate" direction="up"      width="80%"><marquee direction="right"      behavior="alternate">TEXT</marquee></marquee>

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

#10 2009-06-25 18:01:11

 krecik

Szef podziemia

Skąd: Czeska Lipa
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1536
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

IKONKA ULUBIONYCH

Kod:

<link rel="Shortcut icon" href="ADRES IKONY ULUBIONYCH" />

http://krecik22.pl.tl/sig.png

Offline

#11 2009-06-25 18:16:41

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]


"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

#12 2009-06-25 23:24:33

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

Dodawanie stron do Google na stronie

Kod:

<img align="middle" style="margin: -8px -5px -5px;" src="http://dodatki.net/images/google.gif" alt="" /> <br />
<div style="margin-left: 10px;">Dodaj swoją stronę do wyszukiwarki Google</div>
<div style="margin-left: 10px; margin-top: 15px;">
<form style="margin: 0px;" method="get" action="http://www.google.com/addurl">
    <table>
        <tbody>
            <tr>
                <td><strong>Adres bloga</strong>:</td>
                <td><input type="text" class="dodaj" value="http://" maxlength="256" name="q" /></td>
            </tr>
            <tr>
                <td><strong>Opis bloga:</strong></td>
                <td><input type="text" class="dodaj" value="" maxlength="256" name="dq" /></td>
            </tr>
        </tbody>
    </table>
    <br />
    <center><input type="image" src="http://www.dodatki.net/img/google.png" /> </center>
</form>
</div>

Zmiana obrazka po najechaniu kursorem

Kod:

<a href="link do strony"><img src="obrazek_podstawowy.gif" alt="Tekst alternatywny" border="0" onmouseover="this.src = 'obrazek_po_najechaniu_myszka.gif'" onmouseout="this.src = 'obrazek_podstawowy.gif'" /></a>

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

#13 2009-06-25 23:30:42

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

Latający tytuł strony

Kod:

<script language="JavaScript1.2">
var message="WPISZ TEKST"
var message=message+""
i="0"
var temptitle=""
var geschw="250"

function titler(){
if (!document.all&&!document.getElementById)
return
document.title=temptitle+message.charAt(i)
temptitle=temptitle+message.charAt(i)
i++
if(i==message.length)
{
i="0"
temptitle=""
}
setTimeout("titler()",geschw)
}

window.onload=titler
</script>

Drukuj stronę

Kod:

<script>
<!--
function doit(){
if (!window.print){
alert("Twoja przegladarka nie obsluguje tego przycisku!")
return
}
window.print()
}
//-->
</script> <a href="javascript:doit()">Drukuj stronę</a>

Przesuwający się napis w okienku

Kod:

<SCRIPT language="JavaScript">
<!-- W3e JAVAScript Preset. Original banner code by Timothy  (timothy@essex1.com)
Message = "Twój tekst!";
Size = 90;
Pos=Size;
Speed = 1;

function Banner()
{
   Spaces = "";
   for (count=0; count<Pos; count++)
      Spaces+= " ";
   if (Pos < 1)
   {
      document.Banner.Bar.value = Message.substring(Math.abs(Pos), Message.length);
      if (Pos+Message.length < 1)
         {Pos = Size;}
   }
   else
      document.Banner.Bar.value = Spaces + Message;
   Pos-=Speed;
   setTimeout('Banner();', 15);
}
//-->
</SCRIPT>

<FORM NAME=Banner>
<INPUT Size=50 Name=Bar Value="">
</FORM>
<script>Banner();</script>

Skrypt, który pozwala przeglądać inną stronę w małym okienku, które znajduje się na stronie.

Kod:

<object data="link do strony" type="text/html" width="szerokość w px" height="wysokość w px">
Jeśli twoja przeglądarka nie akceptuje polecenia Object, kliknij <a href="link do strony">tu</a>
</object>

Jak to wygląda? sprawdź sam http://ecolacom.pl.tl/INFORMACJE-%2B-PORADY.htm
Ramki nie działają pod IE!


"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

#14 2009-08-12 12:07:03

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

Nasz czacik

Kod:

<center><script type="text/javascript" src = "http://www.deszczowce.pl/shoutbox/sb.php?shoutbox_id=25257410&style=5&width=185&height=500&noscroll=1"></script></center>

Namierzacze

Kod:

<center><script type="text/javascript" src="http://feedjit.com/serve/?bc=CCCCCC&tc=333333&brd1=666666&lnk=333333&hc=000000&ww=185&ww=185"></script><noscript><a href="http://feedjit.com/">Feedjit Live Blog Stats</a></noscript><!-- center--><br />

Kod:

<center><script type="text/javascript" src="http://feedjit.com/popPages/?bc=CCCCCC&tc=333333&brd1=666666&lnk=333333&hc=000000&ww=185"></script><noscript><a href="http://feedjit.com/">Feedjit Live Blog Stats</a></noscript><!-- center--><br />

Kod:

<center><a href="http://feedjit.com/ir1/51bf6609b0fee5fd/"><img ismap="" alt="" src="http://feedjit.com/b/51bf6609b0fee5fd.png" /></a><!-- center--> <br />

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

#15 2009-08-12 16:34:59

 Ecola

Szefowa

9811742
Skąd: Nibylandia
Zarejestrowany: 2008-11-27
Posty: 1530
Punktów :   
WWW

Re: KODY NA STRONĘ

Kod do Blue2 - nakładka na szablon Iceblue - niezbędna do szablonów z http://www.pimp-my-profile.com/

Kod:

<style type="text/css"> <!-- 
td.edit_header_full{background-image:url( );} 
td.headline{visibility:hidden;} 
body{background-image:url(http://img.webme.com/pic/d/denemethe-1905/lacivert2.jpg);background-attachment: fixed} 
td.nav{background-image:url(http://img.webme.com/pic/d/denemethe-1905/lacivert1.gif);} 
td.nav_heading{background-image:url(http://www.themeheaders.com/images/blue-white-black-headers.jpg);background-color:#000000;} 
td.edit_below_nav{visibility:hidden;} 
td.edit_header_full{background-image:url(http://www.themeheaders.com/images/blue-circle-tree.jpg);} 
td.edit_navi_headbg{background-image:url();} 
td.edit_rechts_sbg{visibility:hidden;} 
td.edit_content{background-image:url(http://img.webme.com/pic/j/jointt-designs/content_transparent_50.png);background-color:#FF000;} 
td.sidebar_heading{background-image:url(http://www.themeheaders.com/images/blue-white-black-headers.jpg);background-color:transparent;} 
td.edit_content_top{background-image:url(http://www.themeheaders.com/images/blue-white-black-headers.jpg);background-color:#000000;} 
td.edit_content_bottom{background-image:url(http://www.themeheaders.com/images/blue-white-black-headers.jpg);background-color:#000000;} 
td.edit_content_bottom2{background-image:url(URL);} 
td.edit_below_nav{visibility:hidden;} 
td.edit_navi_headbg{background-image:url();} 
td.edit_rechts_sbg{visibility:hidden;} 
td.shouty{background-color:;} 
td.shouty2{background-color:;} 
td.shouty3{background-color:;} 
td.shouty4{background-color:;} 
td.shouty5{background-color:;} 
td.edit_rechts_cbg{background-image: url();} 
td.edit_rb_footer{ 
visibility: hidden; 
} 
td.edit_rechts_bottom{background-image: url();} 


--> </style> <style type="text/css"> <!-- 
table.edit_main_table{width: 100% !important;} 
td.edit_main_tr{width: 100% !important;} 
table.edit_second_table{width: 100% !important;} 
td.edit_header_full{width: 100% !important; 
background-position:center;background-repeat:no-repeat; } 
td.edit_header_full table{width: 100% !important;} 
table.edit_third_table{width: 100% !important;} 
td.edit_navi_headbg{width: 15% !important;} 
table.edit_rechts_tabelle{width: 100% !important;} 
td.edit_rechts_bottom{width: 15% !important;} 
td.edit_rechts_cbg{width:100%;} 
--> </style>

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." Jonathan Carroll. 

http://ecolacom.pl.tl/sig.png     

Offline

Forum PoWieF - Pogaduchy Wiersze Fraszki. Dziękujemy za wizytę. Jeśli się spodobało - zapraszamy ponownie :)

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
pochodzenie zielonej herbaty muza.pl internet krzeszów